Relatietherapie

De perfecte relatie bestaat niet. Laten we met dat feit beginnen. Een relatie bestaat uit verschillende fasen. De beginfase begint vaak stormachtig en gaat gepaard met verliefdheid en sterke emoties van bij iemand willen zijn en elk detail willen weten van andermans leven. Dit is een mooie maar, helaas, niet blijvende periode en dat is misschien maar goed ook. Buiten de positieve gevoelens kan het ook gepaard gaan met slecht(er) slapen en eten en niet aan je dagelijkse taken toekomen omdat de ander zoveel aanwezig is in je gedachten.

Daarna is er vaak een stabiele fase. Verliefdheid en heftige gevoelens maken plaats voor stabiliteit, van elkaar op aan kunnen en meer rust. Houden van doet zijn intrede en dat voelt ook heel prettig, je weet waar je aan toe bent en kunt van elkaar op aan.

Vaak komt er daarna een fase van samenwonen, trouwen en eventueel kinderen krijgen. Hierbij kunnen er moeilijkheden ontstaan. Verschillen in bijvoorbeeld het verdelen van huishoudelijke taken en de opvoeding van de kinderen kan ervoor zorgen dat de opvattingen toch wel heel verschillend blijken.

Elkaar vinden

Maar in de huidige tijd is die stap niet vanzelfsprekend. Doordat meer gescheiden mensen aan een nieuwe relatie beginnen ziet die fase er voor hen heel anders uit. De ‘grote’ beslissingen zijn al eens genomen. Dat huwelijk is geëindigd in een scheiding en de kinderen zijn er al. Dit kan juist in de stabiele fase wrijving geven. Samengestelde gezinnen, ex-partners en stiefkinderen om maar eens een paar factoren op te noemen die buiten liefde en stabiliteit voor wrijving kunnen zorgen. Van 2 gezinnen 1 maken is niet niks!

Als beide partners voor de relatie willen gaan en elkaar willen vasthouden en niet loslaten is hier gelukkig wat aan te doen. Het is misschien wat gek en kan ook een drempel vormen; relatietherapie.

Duo begeleiding, uniek concept

Relatietherapie in duo vorm

Relatietherapie is een vorm van therapie die stellen helpt hun communicatie te verbeteren, uit conflicten te komen en hun relatie te versterken. Het kan een waardevolle hulpbron zijn voor stellen die te maken hebben met problemen zoals ontrouw, communicatieproblemen of een gebrek aan intimiteit. Je geliefd voelen is erg belangrijk in een relatie.

Een uniek kenmerk van onze relatietherapie is dat je de mogelijkheid hebt om met twee therapeuten te praten: één man en één vrouw. Op deze manier kan de situatie bekeken worden vanuit mannelijk én vrouwelijk perspectief. Deze aanpak kan goed helpen dat beide partners zich meer op hun gemak en begrepen voelen. Elke partner zal de kans krijgen om met een therapeut te praten in een één-op-één setting, wat zorgt voor persoonlijke aandacht en begrip.

Sessies

Bij de eerste sessie zullen we de tijd nemen om jou en je partner te leren kennen, evenals de problemen waarmee jullie worstelen. Wij vinden het belangrijk om dit gezamenlijk te doen. Zo krijgen we een beeld van de problemen en de interactie van de partners. Dit is ook een voordeel van het stel, door te weten wat de partner zegt hoef je je niet af te vragen wat de ander gezegd heeft. Deze eerste sessie is ontworpen als een kennismaking en een manier om alle problemen openlijk te bespreken. Wij zullen een open en eerlijk gesprek vergemakkelijken, zodat jij en je partner beiden aan het woord komen en je zorgen en gevoelens kunnen uiten in een veilige en niet-veroordelende omgeving.

Na de eerste sessie zullen wij met jullie werken aan het ontwikkelen van een op maat gemaakt behandelplan dat aansluit bij jullie specifieke behoeften en doelen. Dit plan kan individuele sessies, sessies voor stellen of een combinatie van beide omvatten. Onze therapeuten kunnen ook specifieke technieken en oefeningen aanbieden om jullie te helpen de communicatie te verbeteren, vertrouwen op te bouwen en intimiteit te verbeteren.

Vertrouwen

Bij onze relatietherapiesessies stellen we vertrouwelijkheid, respect en empathie voorop. Wij zijn ervaren counselors die door opleiding en ervaringen in staat zijn om stellen te helpen zelfs de meest complexe problemen aan te pakken. We geloven dat elke relatie het potentieel heeft om te groeien en te bloeien, en we zijn toegewijd om jullie te helpen jullie doelen te bereiken en een sterkere, gezondere relatie op te bouwen.

Als jullie geïnteresseerd zijn in relatietherapie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om jullie te ondersteunen en te begeleiden op jullie weg naar een betere relatie. Samen kunnen we werken aan het oplossen van jullie problemen en het creëren van de gezonde, liefdevolle relatie die jullie beiden verdienen. Waardoor niet alleen jullie als stel, maar het hele gezin profijt heeft van een sterke en gezonde relatie van de ouders.

Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Daardoor dient het tarief van €250 per uur, per stel, zelf voldaan te worden.